Droom je van een tuin vol prachtige planten, waar insecten en vogels zich thuis voelen en waar je ook nog eens van kunt eten? Een eetbare tuin met ecologische waarde en sierwaarde kan op elk schaalniveau worden gerealiseerd, van stadstuintje tot landgoed. Afhankelijk van jouw wensen kunnen onderdelen als een vijver, pergola, houtrillen, compostplek etc. worden geïntegreerd in het ontwerp.

Een goede observatie en analyse is altijd het startpunt, waarbij onder andere wordt gekeken naar bezonning, wind, bodem, aanwezige elementen, omgeving en natuurlijk de wensen van de gebruikers van de tuin! Er wordt met een holistische blik gekeken naar de tuin als ecosysteem waarbij waar mogelijk water en hoogteverschillen worden ingezet om microklimaten te creëren en functies complementair zijn aan elkaar voor een duurzame en veerkrachtige tuin. In overleg kan een volledig ontwerp met beplantingsplan worden gemaakt, of een schetsontwerp met adviesgesprek waarmee je zelf verder aan de slag kan.

In de uitvoering worden aanwezige materialen op een creatieve manier hergebruikt, soms in combinatie met duurzame nieuwe materialen. De tuin kan volledig worden aangelegd, waarbij indien nodig wordt samengewerkt met vakkundige en ecologisch werkende hoveniers, maar het is ook mogelijk om veel of alles zelf te doen of onder begeleiding.

Er is kortom veel mogelijk en zowel het ontwerptraject als de uitvoering kan volledig worden afgestemd op jouw wensen. Benieuwd geworden of wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op!