Epskamp Landschap

Eetbare natuurtuin Den Haag

De tuin van Maarten Epskamp, gelegen in de buurt Morgenstond te Den Haag. De woning is onderdeel van een CPO project waarbij met 6 huishoudens een voormalig kleuterschooltje is getransformeerd naar appartementen. Deze tuin bevind zich ter plaatse van het vroegere schoolplein. Een aantal bestaande bomen vormen het kader, aan de hand hiervan in combinatie met de bezonning is een indeling gemaakt in een gedeelte met eetbare vaste planten, struiken en bomen en een moestuin voor eenjarigen. Er zijn verschillende verblijfplekken om te dineren, vuurtje te stoken en te relaxen. Aan het terras met eettafel ligt een vijver die door middel van een waterloopje in verbinding staat met de buitendouche plek, waarvan het water in de vijver terecht komt om vervolgens over te stromen in een moeraszone. Er zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt die aanwezig waren op het terrein voor o.a. de vijver, zitranden en bankjes, borderranden en stapelmuren. Het raamwerk van de tuin is in het voorjaar van 2022 aangelegd en biedt ruimte om de komende tijd verder ontwikkeld te worden met bijvoorbeeld de aanplant van een onderlaag van vaste planten. Op aanvraag is de tuin te bezichtigen.

Ontwerp: 2021 – Uitvoering: voorjaar 2022

Next Post

Previous Post

© Epskamp Landschap 2021