Epskamp Landschap

Groen Blauw Schoolplein Quadratum school

De Quadratum school is gelegen in het stenige Oude Noorden in Rotterdam. Het plein wordt naast de leerlingen van de school o.a. ook gebruikt door het buurthuis en het vormt het uitzicht voor de omringende appartementen. Er is gekozen voor een maximale ‘ontstening’ en vergroening van het plein waarbij de vrijgekomen tegels zijn ingezet voor de vorm van een ‘slang in stukjes’ die dienen als plantvakken, zitranden en een spannende en speelse ruimtelijke indeling aan het plein geven. Ook is hiermee een nieuwe fietsparkeerplek gemaakt, waardoor de fietsen niet meer verspreid over het plein staan. De regenpijp van het aangrenzende gebouw is afgekoppeld, waarbij het regenwater via een waterpergola in een wadi terecht komt. Verder is er een speelheuvel, veel keien en stammen en een multifunctionele plek met tribune gemaakt.

Ontwerp: voorjaar 2022 – Uitvoering: voorjaar 2022

Next Post

Previous Post

© Epskamp Landschap 2021