Epskamp Landschap

schoolplein christophoor

Voor de nieuwe inrichting van het schoolplein van de Christophoor school is gekozen voor robuuste elementen, het plein is na schooltijd openbaar toegankelijk. In grote lijnen bestaat het uit een grote avontuurlijke zone, een verharde zone met sportvelden, een eetbare natuurtuin en een afsluitbaar peuterplein. De avonturenzone bestaat onder andere uit een grote boomhut, een klim- en klauterbos, een amfitheater, een podium, heuvels en natuurlijk heel veel boomstammen en keien. Deze avontuurlijke en natuurlijke sfeer is op het verharde gedeelte doorgetrokken door middel van een grote speelse pergola, boomstammen om fietsen in te parkeren en een waterloop met hout en keien. Op verschillende plekken zijn plantvakken gemaakt die in het najaar van 2021 zullen worden ingeplant. Het eetbare natuurbosje is toegankelijk via het peuterplein en afsluitbaar zodat kinderen hier onder begeleiding heen kunnen om te leren en te ontdekken. Op het peuterplein is voor de allerkleinsten een eigen waterloopje gemaakt, een buitenkeukentje toegevoegd, naast keien en boomstammen.

Ontwerp: 2020-2021 – Uitvoering: mei- juni 2021 (beplanting najaar 2021)

Next Post

Previous Post

© Epskamp Landschap 2021