Epskamp Landschap

Avontuurlijk en natuurlijk schoolplein Juliana van Stolberg school

De Juliana van Stolberg school is gelegen in een voor de oude stadswijken van Rotterdam typerende binnenplaats, met rondom tuinen van appartementen. De bomen en struiken in de tuinen bieden een fraai groen kader, maar op ooghoogte domineert de schutting die rond het plein staat. In het ontwerp in getracht en groene frame door te trekken naar het plein door de toevoeging van plantvakken, met name langs de randen. Alle drie de toegangen tot het plein zijn voorzien van een plantvak met boom, voor een groene entree. Ook de fietsparkeerplekken zijn, ingekaderd in het groen, verdeeld over de ingangen, zodat niet meer met de fiets over het plein bewogen hoeft te worden. Door de toevoeging van speelfuncties aan voorheen onbenutte doorgangen wordt het plein als een geheel beleeft, waarbij het aangebrachte reliƫf en avontuurlijke speelelementen zorgen voor een ruimtelijke indeling met afwisselend ruime en meer intieme plekken.

Ontwerp: voorjaar 2022 – Uitvoering: zomer 2021

Next Post

© Epskamp Landschap 2021