Voedselbos Beheerlyckheid

Op een voormalig weide kavel van 14 hectare bij Brouwershaven in Zeeland gaat Voedselbos Beheerlyckheid verrijzen. De gepassioneerde en gedreven ondernemers achter dit voedselbos delen onze visie dat dit de landbouw van de (nabije) toekomst is en willen een voorbeeldlocatie voor andere agrariƫrs en ondernemers worden met naast voedselproductie ook educatie en beleving (edutainment) als belangrijke nevenfuncties. Naast het productiebos is daarom ruimte gereserveerd voor een inspiratiebos waar op ca. 1 ha. in een parkbos-achtige setting alle beplanting die later in het productiegedeelte zal komen te beleven is.

Als onderdeel van het Duurzame Doorbraak programma van Stichting Voedselbosbouw Nederland wordt door Epskamp Landschap met Coƶperatie Ondergrond gewerkt aan het ontwerp van het voedselbos.

Op dit moment (december 2021) is een gedeelte van de windhagen aangeplant en is de aanplant van het inspiratiebos in volle gang. Hierna zal het productiegedeelte worden ontworpen en gefaseerd aangeplant.

Uitgangssituatie van het perceel

Beplantingsplan Inspiratiebos

Bodemprofielen

Concept varianten indeling inspiratiebos

Concept varianten vorm inspiratiebos